2022. szeptember 15. 10.00

Csorba Győző Könyvtár Pinokkió Gyermekkönyvtár (Nagy Jenő u. 24.) 

Regisztráció: pinokkio.gyermekkonyvtar@csgyk.hu

Finy Petra gyerekeknek szóló programján versekkel és mesékkel igyekszik megszerettetni az olvasást játékos, interaktív formában. Mesél legújabb mesekönyvéből, a Bodzaszörpből is. Vannak bizonyos színek, illatok, hangok, melyeket a nagyszüleinkhez kapcsolunk. A cseresznye pirosa, a bodza illata, vagy a lágy dúdolás, amivel a mama álomba ringat. A nagyszülők olyan szeretetet tudnak adni, melyet senki más, mégis talán méltatlanul kevés történet szól róluk.

Ebben a könyvben viszont minden mese nekik tiszteleg. Hiszen ők is segíthetnek az unokájuknak, ha fél, dühös, vagy ha úgy érzi, már soha nem tud örülni. Ők lehetnek a támaszok egy válásnál, csúfolásnál, egy barát költözésénél. Vagy épp társak, mondjuk, a lombházépítésben. Arra is fény derül, milyen mókásak tudnak lenni a nagyszülők.

Milyen jó, amikor a szülők szülei is ott vannak, ha szükség van rájuk. Ezzel a néhány mesével szeretnénk megköszönni nekik azt a rengeteg gondoskodást, amivel a gyerekeket – unokákat és szüleiket is – támogatják.

A történetek az érzelmek és a szeretet kertjébe vezetnek, ahol Bogdán Viki szívmelengető illusztrációi kísérik végig az olvasót.

(eseménykép forrása: konyvesmagazin.hu)

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!